Chemische peeling

Huidvisie Brabant maakt gebruik van LIRA bij actieve acne, acnelittekens, huidverbetering, rosacea en pigmentproblematieken. Deze chemische peelings bestaan uit een samenstelling van verschillende zuren, stamcellen en helende ingrediënten om de huidconditie te verbeteren en daarmee huidproblemen te verminderen. Doordat de lijn van LIRA bestaat uit 10 verschillende chemische peelings kan iedere huidaandoening specifieker behandeld worden.

Voor de behandeling

De huid dient ten minste 6 weken voor de eerste behandeling niet overmatig in contact met zonlicht of de  zonnebank te zijn geweest. Bij blootstelling in het te behandelde gebied is er gebruik gemaakt van een sunblock. De huid is niet zongebruind en is in deze periode niet verbrand geweest. De huidtherapeut is op de hoogte van de actuele medicatielijst en de voorafgaande behandelingen van de huid.

De behandeling

Er wordt gebruik gemaakt van een kuur van 4-6 verschillende peelings, waarbij er gekeken wordt naar onder andere de huidaandoening en de verwachting van de patiën. Na een peeling wordt de volgende peeling 2-3 weken erna gegeven. Er wordt altijd opgebouwd kwa sterkte van de peeling, van mild naar sterker.
Voorafgaand aan de peeling wordt de huid met verschillende producten gereinigd en indien noodzakelijk wordt een dieptereiniging toegepast.

Huidreacties tijdens de peeling

De huidreacties verschillen per peeling. Ook het huidtypen en het aantal voorafgaande peelings kan van invloed zijn.
Sommige peelings  geven een vervelend, irriterend, jeukend en prikkend gevoel waarbij een lichte sensatie wordt ervaren. Andere peelings geven een sterk brandend gevoel waarbij er veel warmte wordt gevoeld en als onaangenaam kan worden ervaren. Dit is het meest intens net na het aanbrengen en wordt na verloop van tijd minder. De huid wordt gekoeld met een waaier zodra de peeling wordt aangebracht. Dit wordt als prettig ervaren.
Na de chemische peeling worden er bij sommige peelings verschillende afsluitende producten gebruikt om de PH waarde van de huid weer de neutraliseren, de huid te kalmeren en te hydrateren.

Na de behandeling

Omdat er gebruik gemaakt wordt van een peeling kuur waarin er verschillende chemische peelings worden gebruikt is de reactie na iedere behandeling niet altijd hetzelfde. Ook het huidtypen en het aantal voorafgaande peelings kan van invloed zijn. Deze huidreacties kunnen gelijk optreden of pas na een aantal dagen tot gemiddeld een week na de peeling.

Huidreacties na de behandeling

O Erytheem: Roodheid
O Epidermolyse: Grijs-witte verkleuring van de huid
O Exfoliatie: Bovenste huidlaag laat los (schilferen of meerdere keren totaal vervellen)
O Hyperpigmentatie: Pigmenten kunnen tijdelijk donkerder worden om daarna te verminderen

De huid kan een trekkend, brandend en jeukend gevoel hebben. Deze huidreactie kan meer worden bij het reinigen van de huid. Toch is het raadzaam de huid in de ochtend en avond te reinigen en daarnaast, naar behoefte, te hydrateren met een product geadviseerd door de huidtherapeut (wel 4-6x per dag)

Geef de huid de tijd om te genezen. Niet krabben aan de huid en zeker niet in de zon!

Tijdens  verschillende behandelingen

O Zonlicht

Minimaal 6 weken na een behandeling mag het behandelde gebied niet onbeschermd in contact komen met zonlicht of een UV-licht van zonnebank. Gebruik bij blootstelling een sunblock. Het langdurig of intensief verblijven in de zon wordt tijdens deze periode afgeraden om pigmentverschuivingen te voorkomen.
Sommige peelings kunnen wel tijdens de zomermaanden door gebruikt worden. De huidtherapeut informeert hierover.

O AHA 10% crème

Voor de eerste peeling en tussen de peelings door wordt er gesmeerd met een AHA 10%  crème. Dit om de huid voor te bereiden en de behandeling effectiever te maken.

O Evalueren

Geef bij aanvang van iedere behandeling de huidreacties aan van de vorige behandeling. Dit kan van invloed zijn op het behandelplan en de volgende peeling.