Fibromen verwijderen

Fibromen worden verwijderd met behulp van coagulatie. Coaguleren is het verwijderen van de op de huid gelegen oneffenheden door middel van gelijkstroom. Tijdens deze behandeling worden huidoneffenheden eenvoudig verwijderd zonder littekens.

De behandeling

Tijdens de behandeling wordt er gebruik gemaakt van een klein naaldje dat aangesloten is op een apparaat wat gelijkstroom afgeeft. Door het aanstippen van de huid met dit naaldje wordt er voorzichtig, door de warmte die ontstaat, de bovenste huidlagen verwijderd. Soms kleurt de huid wit en soms wordt deze iets donkerder. Dit is licht gevoelig, maar goed te doen.

Na de behandeling

Het kan zijn dat de huid na de behandeling licht erytheem (roodheid) bevat. Ook kan er een klein korstje ontstaan. Het is belangrijk dat niet aan dit korstje wordt gekrabt. Na de behandeling wordt er huidherstellende creme meegegeven om het herstelproces te versnellen en optimaliseren. Na enkele dagen zal het behandelde gebied loslaten en genezen. De behandeling zal gemiddeld 1-3x herhaald moeten worden om het gewenste resultaat te behalen. Tussen twee behandelingen in zit een aantal weken.

Vergoeding

Coagulatie voor het verwijderen van fibromen wordt niet vergoed door de zorgverzekering.