Coagulatie

Coaguleren is het verwijderen van de op de huid gelegen oneffenheden door middel van gelijkstroom. Fibromen (steelwratjes), verheven papels en ouderdomswratjes zijn enkele huidaandoeningen die we behandelen met coagulatie. Tijdens deze behandeling worden huidoneffenheden eenvoudig verwijderd zonder littekens. Ook couperose(kleine vaatjes in het gelaat) behandelen we met coagulatie.

De behandeling

O Fibromen, verheven papels en ouderdomswratjes

Tijdens de behandeling wordt er gebruik gemaakt van een klein naaldje dat aangesloten is op een apparaat wat gelijkstroom afgeeft. Door het aanstippen van de huid met dit naaldje wordt er voorzichtig, door de warmte die ontstaat, de bovenste huidlagen verwijderd. Soms kleurt de huid wit en soms wordt deze iets donkerder. Dit is licht gevoelig, maar goed te doen.

O Couperose

In het geval van het behandelen van couperose zal met een nog dunner naaldje oppervlakkig het haarvaatje in worden gegaan. Door de warmte door de gelijkstroom zal het haarvatje verschrompelen en later verdwijnen. Ook dit is licht gevoelig, maar goed te verdragen.

Na de behandeling

Het kan zijn dat de huid na de behandeling licht erytheem (roodheid) bevat. Ook kan er een klein korstje ontstaan. Het is belangrijk dat niet aan dit korstje wordt gekrabt. Na de behandeling wordt er huidherstellende creme meegegeven om het herstelproces te versnellen en optimaliseren. Na enkele dagen zal het behandelde gebied loslaten en genezen.
De behandeling zal gemiddeld 1-3x herhaald moeten worden om het gewenste resultaat te behalen.
Tussen twee behandelingen in zit een aantal weken.

Vergoeding

Coagulatie wordt vergoed door de meeste zorgverzekeraars vanuit de aanvullende verzekering, afhankelijk van de indicatie. Raadpleeg uw verzekering of u in aanmerking komt voor vergoeding.