Ontharingslaser

Huidvisie Brabant behandelt patienten met ongewenste beharing met behulp van laserontharing of elektrische epilatie. Ontharing met behulp van een laser kan alleen ingezet worden bij donkere beharing. Veel lichaamsbeharing kan daarom perfect behandeld worden door laserontharing. Lasertherapie kan ook goed om cosmetische redenen ingezet worden.

Verschil IPL en laser

Hoewel beide systemen worden ingezet om beharing mee te behandelen zit er een groot verschil tussen beide methoden. De lichtflitsen die gebruikt worden bij IPL, bestaan uit meerdere golflengtes. Hierdoor is deze niet alleen geschikt voor het behandelen van beharing, maar kan bijvoorbeeld ook ingezet worden bij het verwijderen van vaatjes.
Bij de laser wordt er slechts gebruik gemaakt van één golflengte, dé golflengte die het meest geschikt is voor het behandelen van beharing. Hierdoor is de behandeling effectiever dan bij IPL. Er hoeven daarom ook beduidend minder behandelingen gegeven te worden voor hetzelfde resultaat. De prijs van een laserbehandeling ligt vaak iets hoger dan bij IPL, vanwege de hogere waarde van de apparatuur.

Prijzen en acties

Prijzen
De actuele prijzen voor laserontharing kunt u vinden op de pagina prijzen.

Acties
Betaal bij intake 6 behandelingen en krijg de 7e behandeling gratis!

Tip een vriend of vriendin en krijg een huidverbeterende LIRA peeling t.w.v. €68,- gratis!

*Bij afname minimaal 3 laserbehandelingen.

De werking van de laser

Huidvisie Brabant maakt gebruik van de Gentlelase Pro-U Alexandrite laser, die bijzonder geschikt is om beharing te reduceren.
De geconcentreerde lichtbundel uit de laser wordt door melanine (pigment van de haar) geabsorbeerd in de huid en omgezet in warmte. Deze warmte zorgt ervoor dat het haarzakje vernietigd wordt. Dit gebeurt met korte pulsen. De huid wordt hierdoor ook maar heel even verwarmd. Daarnaast wordt de huid ook gekoeld door het koelsysteem in de kop van de laser.
Doordat de laser alleen werkt op de melanine wordt er gericht gewerkt en omliggend weefsel niet behandeld. Het is daarom ook ook van belang dat de omliggende huid niet donkerder of even donker is dan de beharing.

De behandeling

De beharing die er op het moment van de behandeling nog zit, al zijn deze maar een paar millimeter lang, wordt afgeschoren. Hierdoor wordt de warmte gelijk diep naar het haarzakje geleidt en raakt er geen warmte aan de oppervlakte verloren.
In tegenstelling tot elektrische epilatie wordt een heel gebied per puls behandeld. De behandelduur kan hierdoor verschillen van enkele minuten tot 1.5 uur. Wanneer er grote gedeelten behandeld worden of wanneer de beharing ver uit elkaar ligt zal de huid afgetekend worden. Op die manier wordt er precies gewerkt zodat niks overgeslagen wordt.
De behandeling is niet geheel pijnloos, maar vrijwel altijd goed te verdragen. Doordat gewerkt wordt met korte pulsen zijn het telkens maar korte momenten waarin de huid gevoelig is. Daarnaast wordt de huid voorafgaand aan de puls gekoeld met cryogeen wat net voor de puls uit de kop van de laser komt. Deze extra functie wordt als prettig ervaren.
Na de behandeling kan de huid er erythemateus (rood) uitzien en folliculair oedeem (vochtophoping rondom de haarfollikel) bevatten. Dit is een normale reactie van de huid en dit trekt meestal na een aantal uur weg.

Groeifasen en herstellend vermogen

Na ongeveer 1 à 2 weken vallen de haren uit. De beharing lijkt verdwenen. Helaas is een haar na één behandeling niet definitief verwijderd. Dit heeft met de verschillende groeifasen van de haar te maken en het herstellend vermogen van het lichaam. Tijdens het intakegesprek zal dit duidelijk uitgelegd worden. Na elke behandeling komen er steeds minder haren terug en zijn deze vaak ook dunner dan de voorgaande keer. Er zullen dus meerdere behandelingen nodig zijn.

Resultaat

Gemiddeld zijn er voor een optimaal resultaat met de Gentlelase Pro-U Alexandrite laser 6-8 behandelingen nodig. Dit aantal is een gemiddelde en kan variëren per persoon afhankelijk van het herstellend vermogen van het lichaam, het haartype en het huidtype. Tussen twee behandelingen in zit 4 of 6 weken. De hoeveelheid beharing zal per behandeling minder worden. Uiteindelijk zal de beharing gereduceerd worden met 80-95%.
In sommige gevallen zijn daarom, nadat het behandelresultaat is behaald, onderhoudsbehandelingen nodig.
De beharing die definitief behandeld is kan niet meer terug groeien, maar het lichaam kan in de loop der jaren dunne nieuwe haartjes aan maken. Onder invloed van hormonen of medicatie kan dit versneld worden.

Belangrijke punten

Onderstaande punten zijn belangrijk voor een goede behandeling:
O Tot 4 weken voor de behandeling mogen de haren niet geharst, geëpileerd of er op een andere  manier uitgetrokken worden. Wanneer er geen beharing aanwezig is, kan er niet behandeld worden. Wel mogen de haren geknipt of geschoren worden of mag ontharingscrème gebruikt worden. Doe dit dan 1 dag voor de behandeling.
O Gebruik ten minste 6 weken voor de eerste behandeling, tijdens de behandelingen en 6 weken na de laatste behandeling UVA- en UVB bescherming. Vermijd zonlicht, zonnebank en gebruik geen zelfbruinende crèmes om pigmentverschuivingen te voorkomen. Indien de huid toch zongebruind is zal er niet behandeld kunnen worden.

Thuisadviezen en tips

Volg onderstaande adviezen en tips op om de genezing van de huid te bevorderen:
O Bij erytheem (roodheid), folliculair oedeem (vocht rondom de haarfollikel) en jeuk kan gekoeld worden met ijsblokjes, een coolpack of kan gebruikt gemaakt worden van een kalmerende gel (zoals aloe vera gel).
O Vermijd de sauna tot 24 uur na de behandeling om de huid de kans te geven al de warmte te verliezen.
O Gebruik geen vette crèmes en geen zeep tot de huid rustig is en zijn warmte kwijt is geraakt.

Vergoeding

Laserontharing in het gelaat wordt bij de meeste zorgverzekeraars vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Raadpleeg uw zorgverzekering of u in aanmerking komt voor vergoeding en ga na wat de hoogte is van het budget.