Elektrische epilatie

Huidvisie Brabant behandelt patienten met ongewenste beharing met behulp van laserontharing of elektrische epilatie. Het voordeel van elektrische epilatie is dat alle kleuren beharing hierdoor behandeld kunnen worden zoals; zwarte, bruine, wite, grijze en rode beharing.

De behandeling

Tijdens de behandeling wordt er gebruik gemaakt van een miniscuul naaldje. De huidtherapeute laat het naaldje langs de haar naar het haarzakje glijden om vervolgens enkele seconden stroom te geven. Door de stroom ontstaat warmte in het haarzakje waardoor deze beschadigd en vernietigd wordt. De haar laat vanzelf los en deze wordt met een pincet verwijderd. Op deze manier wordt haar voor haar behandeld.
Na de behandeling kan de huid er erythemateus (rood) uitzien en folliculair oedeem (vochtophoping rondom de haarfollikel) bevatten. Dit is een normale reactie van de huid en dit trekt meestal na een aantal uur weg.
Huidvisie Brabant maakt voor het definief ontharen gebruik van het krachtige medi-blend apparaat of de apilus senior. Beiden apparaten kunnen nauwkeurig worden ingesteld zodat elke haar op de juiste stand definitief onthaard kan worden.

Groeifasen en herstellend vermogen

Na elke behandeling worden de haren dunner en zwakker. Helaas is een haar na één behandeling niet definitief verwijderd. Dit heeft met de  verschillende groeifasen van de haar te maken en het herstellend vermogen van het lichaam. Tijdens het intakegesprek zal dit duidelijk uitgelegd worden. Er zullen dus meerdere behandelingen nodig zijn. De behandelperiode varieert hierdoor van enkele maanden tot jaren.

Resultaat

Uiteindelijk zal de beharing tot wel 90% afnemen.  Toch kan er geen garantie geboden worden dat het behandelgebied volledig haarloos wordt. Dit omdat er in de toekomst altijd weer nieuwe haren kunnen ontstaan, zoals tijdens de overgang en door het gebruik van bepaalde medicijnen. In veel  gevallen zijn daarom, nadat het behandelresultaat is behaald, onderhoudsbehandelingen nodig.

Belangrijke punten

Onderstaande punten zijn belangrijk voor een goede behandeling:
O Om de haar met een pincet te kunnen pakken moet de haar een minimale lengte hebben van 3  mm. Wanneer de haar te kort is, is behandeling niet mogelijk.
O Tijdens de behandelingen door mogen de haren niet geharst, geëpileerd of er op een andere  manier uitgetrokken worden. Wanneer er geen beharing aanwezig is, kan er niet behandeld worden. Wel mogen de haren geknipt of geschoren worden of mag ontharingscrème gebruikt worden.

Thuisadviezen en tips

Volg onderstaande adviezen en tips op om de genezing van de huid te bevorderen:

O Bij erytheem (roodheid), folliculair oedeem (vocht rondom de haarfollikel) en jeuk mag  gekoeld worden met ijsblokjes, een coolpack of mag gebruik gemaakt worden van een kalmerende gel (zoals aloe vera gel).
O Vermijd de sauna tot 24 uur na de behandeling om de huid de kans te geven al de warmte te verliezen.
O Gebruik geen vette crèmes en geen zeep tot de huid rustig is en zijn warmte kwijt is geraakt.
O Na de behandeling kunnen er kleine korstjes ontstaan. Krab of pulk hier niet aan om verlittekening te voorkomen.

Vergoeding

Ontharing in het gelaat met behulp van elektrische epilatie wordt bij de meeste zorgverzekeraars vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Raadpleeg uw zorgverzekering of u in aanmerking komt voor vergoeding en ga na wat de hoogte is van het budget.