Huidveroudering

We krijgen er allemaal mee te maken naar mate we ouder worden: huidveroudering! Dit kan zich onder andere uiten in rimpels, grove poriën, pigmentaties en overtollige huid doordat deze verslapt. Vooral in het gelaat wordt dit als onprettig ervaren. De ene persoon heeft eerder last van huidveroudering dan de ander. Zo beïnvloeden genen, leeftijd en de leefstijl die wordt nageleefd de conditie van de huid.

Zongedrag

Een van de grootste oorzaken van huidveroudering is zonneschade. Pigmentaties of zogenaamde ouderdomsvlekken (lentigo solaris) worden in de loop der jaren zichtbaar. Dit komt onder andere door schade t.g.v. de zon, ook vanuit de jeugdjaren.
O Gebruik elke dag zonbescherming! Het beste kunt u dit doen in een dagcrème met minimaal SPF 30. Vaak wordt de huid enkel ingesmeerd als men gaan zonnen, maar ook daarbuiten wordt de huid elke dag blootgesteld aan UV-stralen. Veel meer dan u zult verwachten.
O Vermijd tussen 12.00 en 15.00 de volle zon omdat deze dan op zijn krachtigst is. Gaat u wel in de zon, smeer u dan in met minimaal SPF 30 en herhaal dit elke 2 uur.
O Zorg dat u niet verbrand. Vooral bij jonge kinderen kan dit schadelijk zijn op latere leeftijd en huidveroudering op latere leeftijd tot gevolg hebben.

 

Overige tips

Onderstaande tips kunnen er aan bijdragen om de huid in goede conditie te houden. Toch zal de ene huid eerder huidveroudering vertonen dan de andere.
O Leef gezond. Rook niet, beperk het alcoholgebruik en eet gezond en gevarieerd. Wanneer een slechte leefstijl wordt gehanteerd kan dit huidveroudering tot gevolg hebben.
O Reinig uw gezicht minimaal 1x per dag met een reiniging geschikt voor uw huidtype. Zo zorg je ervoor dat het vuil en overtollige talg wordt verwijderd aan het einde van de dag wordt verwijderd. Gebruik daarnaast een hydraterende crème om de vochtbalans op peil te houden.

 

De behandeling

In de praktijk behandelen we huidveroudering met microneedling, PRX-T33 en chemische peelings. De huidtherapeute zal tijdens het intakegesprek een anamnese (vraaggesprek) met u afleggen en de huid beoordelen. Hieruit volgt dan een behandeladvies met één of meerdere behandelmogelijkheden.