Gerstekorrels verwijderen

In sommige gevallen verdwijnen gerstekorrels uit zichzelf. Wanneer dit niet gebeurt is het verstandig om ze te laten verwijderen om verlittekening te voorkomen. Daarbij zullen ze ook steeds groter worden wanneer je ze laat zitten.

De behandeling

Een behandeling begint met  een oppervlakte reiniging van de huid. Daarna zullen de gerstekorrels één voor één verwijderd worden. Doordat gerstekorrels heel stug zijn moet er een opening gemaakt worden. De huidtherapeute gebruikt hiervoor vaak een klein steriel naaldje waarmee een klein sneetje in de huid gemaakt wordt. Wanneer de gerstekorrels verwijderd zijn wordt de huid voorzien van een verzorgende crème/gel.
Daarnaast geeft de huidtherapeute ook productadvies  om de huid ook thuis zo goed mogelijk te behandelen.Afhankelijk van het aantal gerstekorrels zal bepaald worden hoeveel behandelingen nodig zijn.

Tips

Wanneer de aanleg aanwezig is om gerstekorrels te ontwikkelen is het lastig om ze te voorkomen. Toch kunnen onderstaande tips hier wel aan bijdragen:
O Gebruik  een goede hydraterende crème . Gerstekorrels ontstaan vaker in een vochtarme huid. De huidtherapeute kan u adviseren welke crème geschikt is voor uw huidtype.
O Drink genoeg (water) op een dag om de vochtbalans van het lichaam op peil te houden.
O Scrub gemiddeld 1 keer per week het gelaat om de dode huidcellen te verwijderen. Doe dit niet te dicht rondom de ogen omdat de huid hier dun en kwetsbaar is. De huidtherapeute kan een geschikte scrub adviseren.

Vergoeding

Het verwijderen van gerstekorrels wordt bij de meeste zorgverzekeraars vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Raadpleeg uw zorgverzekering of u in aanmerking komt voor vergoeding en ga na wat de hoogte is van het budget.