PRX-T33

PRX-T33 is een huidverbeterende behandeling waarin 33% TCA gebruikt wordt. Het stimuleert het natuurlijke regeneratieve proces van de huid. Door de speciale formule waarin het product gemaakt is gaat de huid niet vervellen zoals je van andere TCA peelings gewend bent. Het is daarom ook geschikt voor het gebruik in de zomer.

Wat is PRX-T33

PRX-T33 is een medisch hulpmiddel en bestaat uit een combinatie van 33% TCA (trichloorazijnzuur), H2O2 (waterstofperoxide) en Kojinezuur. Deze gepatenteerde formule is ontwikkeld na 10 jaar klinische studies.

PRX-T33 is speciaal samengesteld om in te werken op de dermis, zonder de epidermis (bovenste huidlagen) te beschadigen.

 

Wat doet PRX-T33

TCA zet de dermis aan om de productie van groeifactoren te stimuleren. H2O2 voorkomt het sterk exfoliërende effect (schilferen) van de TCA waardoor de behandeling vaker kan worden herhaald en de resultaten toenemen.

Na de eerste toepassing zijn de effecten al zichtbaar dankzij een diepe hydratatie door de werking van actieve ingrediënten..

Direct na de eerste behandeling kun je het effect van PRX-T33 op je huid zien en voelen:

  • Onmiddellijk liftend effect
  • Frissere, minder doffe huid.
  • Vernauwing van de huidporiën
  • Egalere huidtint
  • Verhelderen van pigmentvlekken
  • Ontstekingsremmend effect

De huid gaat meerdere jaren terug de tijd in. Het effect stabiliseert na 6-8 maanden waarbij de behandeling herhaalt mag worden. Het is belangrijk om de huidtherapeut op de hoogte te houden van de actuele medicatie gedurende de behandelingen.

De behandeling

Tijdens de behandeling zal de huid eerst gereinigd worden. Een dieptereiniging wordt afgeraden om zo min mogelijk open plekjes in de huid te hebben.

De actieve ingrediënten worden tot in de diepe huidlagen gemasseerd met stevige grepen. Er wordt gewerkt per zone waarin er 1-3 lagen aangebracht worden, afhankelijk van de huidlocatie en de reactie van de huid.

Tijdens de behandeling kan de huid licht gevoelig zijn waarbij het product als prikkend kan aanvoelen.  De huid wordt na behandeld met de juist producten om de huid te kalmeren en te voeden.

Direct na de behandeling verbeteren de teint en natuurlijke glans onmiddellijk. De huid is voller en gladder. Licht erytheem is een normale reactie. Om dit te camoufleren kunnen we hiervoor de ICP CREAM (INVISIBLE COLOURED PROTECTIVE) gebruiken. Dit product mag direct na de behandeling aangebracht worden en bevat een SPF50!

Na de behandeling

De downtime (hersteltijd) is korter dan andere TCA peelings. De huid kan heel licht vervellen met kleine velletjes maar zal niet gevoelig zijn tijdens de hersteltijd. Het is belangrijk om niet aan deze velletjes te krabben.  Het erytheem houdt gemiddeld 1 dag aan.

 

Thuisproducten

De Home Care Kit is speciaal samengesteld om de huid na de PRX-T33 behandeling thuis goed te verzorgen. Deze cosmetics versterken het effect van de behandeling en ondersteunen de werking voor snellere en mooiere resultaten.

  • WiQo Nourishing & Moisturizing Cream. Deze rijke hydraterende crème met shea butter voorkomt uitdroging en roodheid van de huid na de behandeling.
  • WiQo Smoothing Fluid. Dit product wordt in de avond aangebracht na 2-4 dagen na de behandeling en bereid de huid voor op de volgende behandeling en zorgt voor een optimaal effect.

 

Naaste de bovenstaande producten wordt er geadviseerd om in de ochtend een SPF 30 te gebruiken. Daarnaast mag de huid niet gereinigd worden met zuurhoudende reinigers gedurende de behandelingen. De huidtherapeut adviseert u hierin.

 

Combinatie met microneedling

In de wintermaanden kan gekozen worden om de PRX-T33 in te neelden met behulp van microneedling voor een nog groter effect. Hierbij wordt de werking van PRX-T33 en microneedling gebundeld. Vanwege de vele klein huidwondjes die veroorzaakt worden door microneedling is deze behandeling niet geschikt voor in de zomermaanden als er veel contact is met de zon.

 

Behandelperiode en resultaat

PRX-T33 wordt geadviseerd in een kuurverband voor een optimaal resultaat. De tijd tussen twee behandelingen is gemiddeld 10 dagen. Dit aantal is een gemiddelde en kan variëren per persoon onder andere afhankelijk van de huidconditie, de (ernst van de) indicatie, het verwachtingspatroon, leefstijl, leeftijd en de combinatie met andere behandelingen.

Wanneer er gekozen wordt voor een kuur van 4 behandelingen inclusief thuisproducten profiteer je van een mooie korting, zie hiervoor de prijslijst. Een kuur kan 2x per jaar herhaalt worden indien gewenst.